Diverse werkgroepen binnen Betta


Door de jaren heen heeft onze vereniging diverse werkgroepen opgericht n.a.v. van een vraag van de leden. Even een korte toelichting bij de diverse groepen:

“Zeewater”


Iedere tweede zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) komen onze zeewaterliefhebbers samen in het vergaderlokaaltje in ons lokaal.

Ben je pas begonnen of heb je reeds enige ervaring met het zoute water … iedereen is steeds welkom.

Vergaderingen starten om 20.00 uur en het programma vind je steeds in onze BETTA-Info.

Deze werkgroep organiseert ook ‘uitstappen’, in groepsverband, naar een winkel of een bezoek ten huize van …

 

“Terrarium”

 

 

Naast onze leden die visjes houden er zijn ook heel wat die de iets minder ‘gewone’ dieren houden: reptielen (slangen, hagedissen, e.d.), amfibieën (kikkers, salamanders, …) en ongewervelden (spinnen, insecten, …).

 

Om deze dieren op een verantwoorde wijze te houden kan het interessant zijn om op geregelde tijdstippen met collega-liefhebbers ervaringen uit te wisselen:

 

“Cichliden”

 

 

 

Onder de zoetwatervissen nemen de cichliden een aparte plaats in (het is dan ook een grote familie).

 

Mede hierdoor hebben wij een werkgroep in het leven geroepen welke aandacht besteed aan cichliden uit de Afrikaanse meren en de Zuid-Amerikaanse wateren.

 

 

“Vijver”

 

Een aquarium is ideaal om de living wat op te fleuren. In een tuin kan dan ook geen vijver ontbreken.

 

Voor onze vijverliefhebbers organiseren we uitstappen naar toontuinen of winkels en organiseren we de jaarlijkse openvijverdag.

 

Tijdens dit laatste evenement kunnen de bezoekers een aantal tuinen met natuurlijk een vijver bezichtigen want de praktijk is toch altijd de beste leerschool.

 

 

"De Kweekgroep”

 

 

Op geregelde tijdstippen komen onze ervaren kwekers samen om ervaringen te delen en om even van gedachte te wisselen om nog betere resultaten te bekomen.

 

Uiteraard zijn ook de minder ervaren liefhebbers welkom. En aangezien er geen domme vragen bestaan kan iedereen nog steeds iets bijleren.

 

 

 

 

 

“Tentoonstellingscomité

 

Regelmatig organiseert onze vereniging een tentoonstelling (een 5-jaarlijkse traditie geworden). Sommige van onze leden nemen ook deel aan de tentoonstellingen van onze zusterverenigingen.

 

Aan diverse planten-, hobby- en andere beurzen wordt deelgenomen door ons ‘promoteam’. Om dit alles te coördineren (naast de glitter komt er echter heel wat werk achter de schermen kijken) is er het tentoonstellingcomité … Onze ambassadeurs.

 

 

 

 

“Informatica”

Een zichzelf respecterende vereniging dient mee te gaan met de tijd zodoende is één van de taken van de werkgroep ‘Informatica’, het bijwerken en onderhouden van de website die we dankzij Dendermedia hebben.

Volg ons via Nieuwsbrief

De website van Betta gebruikt cookies.... Voor meer informatie, bekijk onze Cookie policy pagina.